Hulpactie ivm corona in Oeganda Posted april 4, 2020 by Caroline

0

Dit bericht gaat over de ontwikkelingen omtrent de corona pandemie, die vanzelfsprekend ook Oeganda treft. Er zijn ook in Oeganda besmettingen vastgesteld, (op 3 april 45 mensen) op dat moment waren het alleen mensen die vanuit elders ingevlogen zijn en bij aankomst in quarantaine zijn geplaatst. (Al voor de eerste besmetting in Oeganda was, werd iedereen die het land binnen wilde, verplicht 14 dagen in quarantaine gezet en nadat de eerste besmetting was geconstateerd zijn alle grenzen voor personenverkeer volledig gesloten).

De regering van Oeganda heeft strenge maatregelen getroffen. Verregaande maatregelen die ook daar de economie hard treffen. Onder andere zijn alle scholen gesloten, ligt het hele openbaar vervoer stil, geldt er een avondklok, mogen alleen winkels die voedsel verkopen nog open zijn en moet men een afstand van 4 meter in acht nemen.  Dat gaat verder dan wat wij in Nederland meemaken. En we maken ons dan ook grote zorgen over de gevolgen die deze maatregelen hebben.

De scholen zijn gesloten, maar er is natuurlijk in Oeganda geen sprake van online thuisonderwijs. Gelukkig is de eerste termijn zo goed als afgelopen en begint de 2e termijn wat later, zodat we verwachten dat de schade zal meevallen en in te halen is voor het schooljaar eindigt in december.

Het openbaar vervoer ligt stil en ook persoonlijk transport is verboden wanneer er mensen zijn die niet tot het gezin behoren. We kunnen alleen maar hopen dat iedereen de plaats heeft kunnen bereiken waar hij deze tijd wil verblijven.

Veel mensen die werk hadden, zijn dat kwijt geraakt en hebben daardoor nu geen inkomen meer. Dat treft arme mensen hard! Dat kun je begrijpen.

Er zijn momenteel geen markten en er is ook nog geen nieuwe oogst, zodat we vrezen dat deze pandemie meer slachtoffers zal gaan eisen van de honger dan van de corona. Dit is wel een heel groot probleem en we maken ons hier grote zorgen over….

We kunnen onmogelijk iedereen helpen, maar we willen wel gaan proberen om enkele van onze vrienden en de mensen waarvoor we verantwoordelijkheid voelen te gaan helpen door hen een klein bedrag te schenken om eten van te kunnen kopen.
Dit gaat om een bedrag van Ush 150.000.-, wat neerkomt op een kleine €40.- Hoewel we ons realiseren dat het ook in Nederland moeilijk is voor veel mensen die economische schade ondervinden van deze crisis, hopen we dat wie dat kan ons wil helpen met een bijdrage, zodat we een aantal mensen en gezinnen kunnen helpen.

We weten dat het een “druppel op de gloeiende plaat” is, maar we willen doen wat in ons vermogen ligt om deze mensen te helpen.

Wit u helpen, dan kunt u een bijdrage storten op <p> rekening NL29ABNA0595156924 t.n.v. stichting Amuria o.v.v. “noodhulp”

Deze donaties zullen we naar ons beste weten verdelen onder hen die dit nodig hebben en we kunnen dan ook geen donaties aannemen op naam van een persoon, omdat we niet kunnen garanderen dat we die persoon/personen kunnen bereiken.

Zie voor meer info en update  actie Covid-19 hier!

 

Leave a Comment