Off

Update:

Dinsdag 14 juli ’20 werd bekend dat Wilde Ganzen opnieuw gaat samenwerken met stichting Amuria in de bestrijding van de honger die momenteel heerst in het gebied rond Amuria en Soroti. Wilde Ganzen zal elk gedoneerd bedrag vanaf heden verhogen met 50%. Elke €10,- wordt dus meteen € 15,-. We gaan dus nog even door met de hulp aan kwetsbare mensen die zo hard worden getroffen in deze tijd van corona maatregelen. Help je mee om snel het afgesproken bedrag van € 4000,- te bereiken?

Wil je helpen, dan kun je een bijdrage storten op <p> rekening NL29ABNA0595156924 t.n.v. stichting Amuria o.v.v. “noodhulp”

Dit bericht gaat over de ontwikkelingen omtrent de corona pandemie, die vanzelfsprekend ook Oeganda treft. Er zijn ook in Oeganda besmettingen vastgesteld, (op 3 april 45 mensen) op dat moment waren het alleen mensen die vanuit elders ingevlogen zijn en bij aankomst in quarantaine zijn geplaatst. (Al voor de eerste besmetting in Oeganda was, werd iedereen die het land binnen wilde, verplicht 14 dagen in quarantaine gezet en nadat de eerste besmetting was geconstateerd zijn alle grenzen voor personenverkeer volledig gesloten).

De regering van Oeganda heeft strenge maatregelen getroffen. Verregaande maatregelen die ook daar de economie hard treffen. Onder andere zijn alle scholen gesloten, ligt het hele openbaar vervoer stil, geldt er een avondklok, mogen alleen winkels die voedsel verkopen nog open zijn en moet men een afstand van 4 meter in acht nemen.  Dat gaat verder dan wat wij in Nederland meemaken. En we maken ons dan ook grote zorgen over de gevolgen die deze maatregelen hebben.

Veel mensen die werk hadden, zijn dat kwijt geraakt en hebben daardoor nu geen inkomen meer. Dat treft arme mensen hard! Dat kun je begrijpen.

Er zijn momenteel geen markten en er is ook nog geen nieuwe oogst, zodat we vrezen dat deze pandemie meer slachtoffers zal gaan eisen van de honger dan van de corona. Dit is wel een heel groot probleem en we maken ons hier grote zorgen over….

We kunnen onmogelijk iedereen helpen, maar we willen wel gaan proberen om de mensen waarvoor we ons verantwoordelijk voelen te gaan helpen door hen een klein bedrag te schenken om eten van te kunnen kopen.
Dit gaat om een bedrag van Ush 150.000.-, wat neerkomt op een kleine €40.- Hoewel we ons realiseren dat het ook in Nederland moeilijk is voor veel mensen die economische schade ondervinden van deze crisis, hopen we dat wie dat kan ons wil helpen met een bijdrage, zodat we een aantal mensen en gezinnen kunnen helpen.

We weten dat het een “druppel op de gloeiende plaat” is, maar we willen doen wat in ons vermogen ligt om deze mensen te helpen.

Wil je helpen, dan kun je een bijdrage storten op <p> rekening NL29ABNA0595156924 t.n.v. stichting Amuria o.v.v. “noodhulp”

Deze donaties zullen we naar ons beste weten verdelen onder hen die dit nodig hebben en we kunnen dan ook geen donaties aannemen op naam van een persoon, omdat we niet kunnen garanderen dat we die persoon/personen kunnen bereiken.

Zie voor meer info en update  actie Covid-19 hier!