• Actueel - maart 2024

    Kortgeleden zijn Dick en Roeleke van der Linden met verschillende reisgenoten in Oeganda geweest.

    Wil je meekijken en terugzien wat ze daar al beleefd hebben? Kijk dan op FB - Amuria reizen!

02. Hostel

In het vluchtelingenkamp in Soroti, waar nog steeds veel mensen wonen, die niet terug kunnen of willen naar Amuria, is een school gebouwd door pastor Joseph – hij is een van de bestuursleden van de Amuria Foundation – die vond dat alle kinderen (ook vluchtelingen) naar school moesten kunnen. Sommige kinderen wonen te ver van school en die verblijven door de week in het hostel, waar ze worden geholpen met hun huiswerk, waar ze eten en slapen. Het hostel wordt ondersteund door Stichting Amuria.

02-2016-hostel-01 klein

Onze visie is dat alle kinderen toegang moeten hebben tot onderwijs. Deze kwetsbare groep kinderen willen we behalve onderwijs vooral veiligheid bieden in hun leefomgeving. Daarom willen we graag een hek om het hostel heen bouwen voor hun veiligheid.

02-2016-hostel-02 klein

Omdat de overheid strengere eisen stelt wordt het oude hostel gebouw nu gebruikt voor klaslokalen en is het hostel tijdelijk in een ander – te klein – gebouwtje ondergebracht.
Daarom zijn twee nieuwe gebouwen nodig waar deze kinderen kunnen verblijven met daarnaast nog een zusterspost en een bibliotheek/kantoortje.
Verder zijn er nieuwe bedden en matrassen, met muskietennetten en lakens nodig. Er moeten nieuwe toiletten komen voor jongens en meisjes gescheiden.

 

HOSTEL VOOR SCHOLARSHIP LEERLINGEN

Darnaast loopt er een actie om (zoveel mogelijk) kinderen van ons scholarship programma ook in het hostel te plaatsen om daarmee de toch al arme (groot)ouders/verzorgers te steunen – want zij hebben minder monden te voeden – en de kinderen te verzekeren van ondersteuning, een slaapplaats en elke dag eten.

Voor 22,50 euro kan een leerling een maand in het hostel geplaatst worden. Een scholarship incl. hostel komt daarmee op 40 euro. Wil je hier aan bijdragen maar kun je dat niet vast/maandelijks, doe dan mee met wat je missen kan ovv hostel. Zo kun je samen met anderen toch het verschil maken voor een leerling!

Bij voorbaat onze dank!


 


Reacties zijn gesloten.