• Actueel - maart 2024

    Kortgeleden zijn Dick en Roeleke van der Linden met verschillende reisgenoten in Oeganda geweest.

    Wil je meekijken en terugzien wat ze daar al beleefd hebben? Kijk dan op FB - Amuria reizen!

04. Scholarship

Het scholarship programma is ontwikkeld om de kinderen in Amuria en Soroti, allen van het TESO volk, de kans te bieden na de lagere school nog naar de middelbare school te kunnen gaan. In Nederland heel vanzelfsprekend en zelfs door de overheid verplicht, maar in Oeganda is dit verre van vanzelfsprekend. De kinderen die worden ondersteund door sponsors uit Nederland zijn allemaal (half) wees en hebben de capaciteit om verder te leren, hun families kunnen hiervan de kosten niet opbrengen. Ze zijn zeer gemotiveerd om hun eigen toekomst positief te veranderen met hulp van hun sponsor.

04-2016-scholar-01 klein

Van de bijdrage van de sponsor in Nederland worden schoolgeld, schoolmaterialen, uniform en ID kaart betaald. Jaarlijks krijgt de sponsor 2x een rapportage over de voortgang en meestal ook een briefje van het kind.

Voor €17,50 per maand is het mogelijk een kind te helpen zelf een aandeel te hebben in zijn of haar toekomst.  (Voor €40,- incl. het hostel) Na het behalen van hun diploma kunnen deze kinderen werk zoeken of een vervolgopleiding gaan doen eventueel in combinatie met werk en afhankelijk van de ambitie en de mogelijkheden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veel kinderen gaan naar Olila Highschool. De directeur, meneer Olila, komt uit Soroti, heeft gestudeerd in Kampala, waar hij ook lesgaf aan de universiteit, maar hij kwam terug naar Soroti om daar een grote middelbare school te bouwen met een prachtige visie, die we helemaal delen, namelijk om kwetsbare en arme kinderen alle kansen te geven die ze verdienen.

Inmiddels zijn er 179 scholieren gesponsord (door +/- 100 sponsoren) en zij hebben – door een scholarship – de kans gekregen om naar school te kunnen gaan, 68 van hen hebben inmiddels hun opleiding afgerond. 111 scholieren gaan momenteel naar school door een scholarship. (4 scholieren hebben het programma verlaten, 1 jongen is afgehaakt, 3 meiden zijn getrouwd/uitgehuwelijkt).

Nog steeds zijn er kinderen die, zonder een sponsor die ze een kans geeft, hoe graag ze ook willen, niet naar school kunnen. Geef één van deze kinderen een kans en geef ze daarmee ook een betere kans voor de toekomst.

Geef een kind een kans op een goede toekomst!

Kijk hier later weer voor foto’s van scholieren die nog wachten op een sponsor… nu zijn allen voorzien van een sponsor!!

Kijk hier voor de foto’s van de leerlingen die inmiddels gesponsord worden… (t/m ID nummer 100)

Kijk hier voor de foto’s van de leerlingen die inmiddels gesponsord worden… (vanaf ID nummer 101)Reacties zijn gesloten.