• Actueel - maart 2024

    Kortgeleden zijn Dick en Roeleke van der Linden met verschillende reisgenoten in Oeganda geweest.

    Wil je meekijken en terugzien wat ze daar al beleefd hebben? Kijk dan op FB - Amuria reizen!

Amuria

Oeganda en het gebied Amuria

Stichting Amuria richt zich op het bieden van hulp om de leefomstandigheden te verbeteren van de mensen in Oeganda in het algemeen en in het gebied Amuria in het bijzonder.

Als gevolg van enorme tegenslagen leiden de mensen daar een zeer armoedig leven, waardoor er veel kindersterfte is. Het gebied Amuria heeft veel te lijden gehad door de terreur van de LRA (the Lords Resistance Army) en later door overstromingen in hun gebied, waardoor al het gewas verloren ging.

 

In het actuele beleid staan de volgende thema’s centraal:

Een relatie opbouwen met de mensen uit Amuria en het winnen van hun vertrouwen.

Het helpen ontwikkelen van talentvolle jongeren, door het initiëren van een Scholarship project (bij o.a. Olila highschool in Soroti).

Het ondersteunen van het hostel en proberen zo veel mogelijk leerlingen daar te plaatsen waardoor ze verzekerd zijn van voedsel, onderdak en ondersteuning bij schoolwerk.

De zorg voor jonge kinderen en het stimuleren van schoolgang door het bouwen van een school (Olungura) en het koppelen van een voedsel programma.

Het bieden van hulp bij de veeteelt door het schenken van een koe, geit of kippen.

Het organiseren van (vrijwilligers) reizen naar Oeganda om een stukje werkgelegenheid ter plaatse te creëren, projecten te ondersteunen, als kennismaking met het werk van de stichting (bezoeken van projecten en eventueel scholarshipleerling) en het land Oeganda.

Het bieden van (tijdelijke) noodhulp als dat nodig is

Het ontwikkelen van ontspannende activiteiten voor jongeren, door het opzetten van een voetbalveldje en het schenken van ballen en voetbalkleding.

Het bieden van cursussen om zo een zelfstandig leven te stimuleren.

 

Reacties zijn gesloten.