• Actueel - April 2023

    We zijn blij en dankbaar dat er dit jaar twaalf scholieren het nieuwe schooljaar konden beginnen!! We zijn telkens weer dankbaar dat er mensen zijn die inzien dat ze door het sponsoren van deze scholieren, deze jonge mensen (en hun familie) een kans bieden op een betere toekomst!

    Nog steeds zijn er leerlingen (en hun familie) die erg geholpen zouden zijn met een plekje in het hostel, Hiermee wordt de leerling gevoed en ondersteund en de familie wordt ontlast doordat zij één mond minder te voeden hebben. Een wezenlijke ondersteuning dus, ook als een scholarship voor jou niet mogelijk is.

Wie zijn wij

Stichting Amuria is ontstaan en notarieel vastgelegd in april 2008. Dit was het gevolg van een bezoek aan Oeganda in december 2007 door Dick van der Linden. Door de vele en intensieve contacten met de plaatselijke bevolking, ontstond de behoefte om deze mensen te helpen, in hun armoede en tegenslag, dit door middel van ondersteuningsprojecten, zodat zij daarmee zelf hun leefomstandigheden kunnen verbeteren.

Als Stichting Amuria hebben we een samenwerkingsverband met Amuria Foundation in Oeganda.
In Nederland is het bestuur, dat geheel uit vrijwilligers bestaat, verantwoordelijk voor o.a. fondsenwerving, organiseren van groepsreizen, besluitvorming over de projecten, etc.

Het bestuur in Oeganda zorgt voor input voor onze  projecten, het monitoren van de lopende projecten en het eventueel opzetten van nieuwe projecten.

Stichting Amuria heeft een ANBI goedkeuring, wat inhoudt dat je gift aftrekbaar is voor de inkomstenbelasting.

Je vindt de jaarcijfers hier.

 

Reacties zijn gesloten.