• Actueel - juli 2022

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? lees meer...

    Of doe je mee om (groot)ouders in het gebied Olungura (district Amuria) - die geen geld kunnen missen voor de scholing van hun (klein)kinderen - te helpen, daarmee geef je (voor €35 per schooljaar) deze kinderen meer mogelijkheden voor de toekomst! lees meer....

    Kijk voor het meest actuele nieuws ook eens op de FB pagina van stichting Amuria!

08. Vrouwen Soroti

In het vluchtelingenkamp in Soroti leven veel vrouwen in een hopeloze situatie, waarbij ze moeten overleven zonder hulp.

Stichting Amuria wil hen graag een zetje in de rug geven door hen te ondersteunen op een manier waaraan ze zelf kunnen bijdragen om beter voor henzelf, hun gezinnen en elkaar te kunnen zorgen. (zie projectblad)

Het gaat om een groep van 30 vrouwen, die verschillende behoeften hebben. Zij hebben een verschillende achtergrond, sommigen zijn naar school geweest, anderen helemaal niet, sommigen zijn gehandicapt of beperkt, allen zijn ze arm. We hebben in overleg met deze groep vrouwen en met het bestuur van The Amuria Foundation besloten tot de volgende hulp:

Voor 11 vrouwen hulp om hun bedrijfje te verbeteren, zie projectblad.

Voor 11 vrouwen hulp bij hun landbouwactiviteiten, deels in gezamenlijk gebruik van gereedschappen, zie projectblad.

Voor 8 vrouwen hulp bij het ontwikkelen van vaardigheden om een beter bestaan op te bouwen. Denk hierbij aan naaister of kapper, zie projectblad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vrouwen hebben zich verenigd om ook elkaar te kunnen ondersteunen. Zij betalen allen een contributie en een kleine maandelijkse donatie.

Zij vinden zelf dat ze moeten bijdragen aan hun eigen ontwikkeling en hopen op onze steun.


Voor meer info zie bovenstaande projectbladen.


08 Vrouwen slot info foto website

Reacties zijn gesloten.