• Actueel - Januari 2023

    Ontzettend blij en dankbaar dat alle tien scholieren in de komende weken aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen!! We zijn telkens weer dankbaar dat er mensen zijn die inzien dat ze door het sponsoren van deze scholieren, deze jonge mensen (en hun familie) een kans bieden op een betere toekomst! En tot onze grote verrassing meldden nog twee sponsors zich aan, daardoor kunnen ook Akello Immaculate en Echuru Allan Brian nog dit schooljaar naar school!

08. Vrouwen Soroti

In het vluchtelingenkamp in Soroti leven veel vrouwen in een hopeloze situatie, waarbij ze moeten overleven zonder hulp.

Stichting Amuria wil hen graag een zetje in de rug geven door hen te ondersteunen op een manier waaraan ze zelf kunnen bijdragen om beter voor henzelf, hun gezinnen en elkaar te kunnen zorgen. (zie projectblad)

Het gaat om een groep van 30 vrouwen, die verschillende behoeften hebben. Zij hebben een verschillende achtergrond, sommigen zijn naar school geweest, anderen helemaal niet, sommigen zijn gehandicapt of beperkt, allen zijn ze arm. We hebben in overleg met deze groep vrouwen en met het bestuur van The Amuria Foundation besloten tot de volgende hulp:

Voor 11 vrouwen hulp om hun bedrijfje te verbeteren, zie projectblad.

Voor 11 vrouwen hulp bij hun landbouwactiviteiten, deels in gezamenlijk gebruik van gereedschappen, zie projectblad.

Voor 8 vrouwen hulp bij het ontwikkelen van vaardigheden om een beter bestaan op te bouwen. Denk hierbij aan naaister of kapper, zie projectblad.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De vrouwen hebben zich verenigd om ook elkaar te kunnen ondersteunen. Zij betalen allen een contributie en een kleine maandelijkse donatie.

Zij vinden zelf dat ze moeten bijdragen aan hun eigen ontwikkeling en hopen op onze steun.


Voor meer info zie bovenstaande projectbladen.


08 Vrouwen slot info foto website

Reacties zijn gesloten.