• Actueel - Januari 2023

    Ontzettend blij en dankbaar dat alle tien scholieren in de komende weken aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen!! We zijn telkens weer dankbaar dat er mensen zijn die inzien dat ze door het sponsoren van deze scholieren, deze jonge mensen (en hun familie) een kans bieden op een betere toekomst! En tot onze grote verrassing meldden nog twee sponsors zich aan, daardoor kunnen ook Akello Immaculate en Echuru Allan Brian nog dit schooljaar naar school!

Actie voor hygiëne pakket voor meisjes

Weet je nog de actie die we voerden voor maandverband voor de meisjes van het scolarship?

Stel je voor: je bent een meisje in de leeftijd van ongeveer 12-18, je komt uit een arm boerengezin in Oeganda, je kunt pas naar de middelbare school nadat er een sponsor uit Nederland is die dit betaalt…..en dan kun je elke maand een paar dagen niet naar school omdat je geen geld hebt voor maandverband en dan mag je niet op school komen!

Met een spoed-actie konden al een aantal meiden worden voorzien van maandverband.

Voor € 1.25 konden we een pak maandverband kopen! Dat betekent dat je een meisje voor € 15,- een heel jaar kunt voorzien van het benodigde materiaal om gewoon naar school te gaan. Het is natuurlijk een hele organisatie en een steeds terugkerend ‘probleem’.

In verband met het toenemende aantal meisjes in het scholarship-programma zoeken we naar een manier om dit probleem structureel te kunnen aanpakken en zijn we bezig om te onderzoeken of we voor alle meiden wasbaar maandverband kunnen aanschaffen. Wordt vervolgd…

Reacties zijn gesloten.