• Actueel - november 2023

    Graag roepen wij alle sponsors op een (kerst)kaart of brief te schrijven voor hun sponsorkind! Je leest er in de nieuwsbrief meer over...wanneer je post binnen moet zijn? 1 december uiterlijk!!

    Wil je ook een geschenk sturen? Maak dan een bedrag naar keuze over, we willen alle sponsorkinderen (en hun familie) een boodschappenpakket geven.

Actie voor hygiëne pakket voor meisjes

Weet je nog de actie die we voerden voor maandverband voor de meisjes van het scolarship?

Stel je voor: je bent een meisje in de leeftijd van ongeveer 12-18, je komt uit een arm boerengezin in Oeganda, je kunt pas naar de middelbare school nadat er een sponsor uit Nederland is die dit betaalt…..en dan kun je elke maand een paar dagen niet naar school omdat je geen geld hebt voor maandverband en dan mag je niet op school komen!

Met een spoed-actie konden al een aantal meiden worden voorzien van maandverband.

Voor € 1.25 konden we een pak maandverband kopen! Dat betekent dat je een meisje voor € 15,- een heel jaar kunt voorzien van het benodigde materiaal om gewoon naar school te gaan. Het is natuurlijk een hele organisatie en een steeds terugkerend ‘probleem’.

In verband met het toenemende aantal meisjes in het scholarship-programma zoeken we naar een manier om dit probleem structureel te kunnen aanpakken en zijn we bezig om te onderzoeken of we voor alle meiden wasbaar maandverband kunnen aanschaffen. Wordt vervolgd…

Reacties zijn gesloten.