• Actueel - juli 2022

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? lees meer...

    Of doe je mee om (groot)ouders in het gebied Olungura (district Amuria) - die geen geld kunnen missen voor de scholing van hun (klein)kinderen - te helpen, daarmee geef je (voor €35 per schooljaar) deze kinderen meer mogelijkheden voor de toekomst! lees meer....

    Kijk voor het meest actuele nieuws ook eens op de FB pagina van stichting Amuria!

De geit van meneer Opio Bosco

Meerdere geiten vonden hun weg naar hun nieuwe eigenaar. Zij zullen, volgens afspraak het eerstgeboren jong – via een bestuurslid van de Amuria Foundation – doorgeven aan een ander arm gezin.

We ontmoetten meneer Opio Bosco, die in 2008 van ons de allereerste geit kreeg. Hij vertelde hoe het met hem en zijn gezin gaat. Zijn geit kreeg een jong wat hij doorgaf aan een ander gezin. Daarna kreeg zijn geit meer jongen en ook de jongen kregen weer jongen, totdat hij vorig jaar 11 geiten had. 10 geiten ruilde hij voor een koe en zijn 11e geit kreeg een drieling. Hij vertelde trots dat hij dankzij die ene geit die hij in 2008 van ons kreeg nu in het bezit was van een koe en 4 geiten.

Hij kan nu goed voor zijn gezin zorgen. Zijn kinderen gaan naar school, als het nodig is kan hij medicijnen kopen en gevarieerd eten.

Zo kan het gaan als je voor slechts € 35,- een geit doneert!

Reacties zijn gesloten.