• Actueel - December 2022

    Momenteel zijn Dick en Roeleke (met een reisgezelschap) nog in Oeganda, daar gaan ze de scholarship studenten verrassen met een boodschappenpakket en schoolspullen!! Deed je ook mee? Het kan nog steeds want spullen worden daar aangeschaft! maak een bijdrage over ovv Kerstgeschenk! Dank! Ook worden er weer nieuwe scholarship scholieren voorgesteld... hou de FB paginga in de gaten!

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? lees meer...

    Of doe je mee om (groot)ouders in het gebied Olungura (district Amuria) - die geen geld kunnen missen voor de basis-scholing van hun (klein)kinderen - te helpen, daarmee geef je (voor €35 per schooljaar) deze kinderen meer mogelijkheden voor de toekomst! (Dit jaar is een leerling van deze school doorgestroomd in het scholarshipprogramma!) lees meer....

    Kijk voor het meest actuele nieuws ook eens op de FB pagina van stichting Amuria, of om de reis te volgen op de FB pagina Amuria Reizen !!

Stichting Amuria 10 jaar! – 01 Geiten.

Geiten.
 Onze allereerste actie in Oeganda: het geitenproject. Dit project loopt overigens nog steeds. In 2008 gaven we de eerste 10 geiten weg aan arme gezinnen. Elk gezin wat een geit krijgt moet volgens afspraak het 1e jong doneren aan stichting Amuria, die dit jong vervolgens weer aan een ander arm gezin geeft. Zo kan dit project zich zelf vermenigvuldigen; zeer effectief.
We hebben in de afgelopen jaren prachtige voorbeelden gezien van mensen zoals Opio Bosco, die de eerste geit van ons kreeg in 2008. Zijn geit kreeg een jong, wat hij volgens afspraak doneerde. Er kwamen meerder jongen en ook die kregen weer jongen. Op een dag had hij 12 geiten, waarvan hij er 11 ruilde voor een koe. Daarna kreeg de 12e geit een 3-ling. Daarmee was hij een vermogend man geworden in slechts 7 jaar tijd en dat door de gift van 1 geit.
Een geit is een waardevast bezit in Oeganda en levert hetzelfde op wat ie ooit kostte. Dus in tijden van nood kan zo’n geit worden verkocht zodat er medicijnen of schoolgeld voor de kinderen kan worden betaald.
In de loop van 10 jaar heeft het geiten project de 1000 al overstegen, we zijn een beetje de tel kwijtgeraakt. Maar wel is dit een zeer effectief project gebleken.
En het kan nog steeds: voor €35.-kun je ook iemand in Amuria blij maken met het begin van een nieuw leven. Een kleiniGeitje….of een aardiGEITje….. 

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.