• Actueel - Februari 2023

    We zijn blij en dankbaar dat alle tien scholieren in de afgelopen weken aan het nieuwe schooljaar konden beginnen!! We zijn telkens weer dankbaar dat er mensen zijn die inzien dat ze door het sponsoren van deze scholieren, deze jonge mensen (en hun familie) een kans bieden op een betere toekomst! En tot onze grote verrassing meldden nog twee sponsors zich aan, daardoor kunnen ook Akello Immaculate en Echuru Allan Brian nog dit schooljaar naar school! Zo konden we dus 12 nieuwe scholieren deze kans bieden dit schooljaar.

Stichting Amuria 10 jaar! – 01 Geiten.

Geiten.
 Onze allereerste actie in Oeganda: het geitenproject. Dit project loopt overigens nog steeds. In 2008 gaven we de eerste 10 geiten weg aan arme gezinnen. Elk gezin wat een geit krijgt moet volgens afspraak het 1e jong doneren aan stichting Amuria, die dit jong vervolgens weer aan een ander arm gezin geeft. Zo kan dit project zich zelf vermenigvuldigen; zeer effectief.
We hebben in de afgelopen jaren prachtige voorbeelden gezien van mensen zoals Opio Bosco, die de eerste geit van ons kreeg in 2008. Zijn geit kreeg een jong, wat hij volgens afspraak doneerde. Er kwamen meerder jongen en ook die kregen weer jongen. Op een dag had hij 12 geiten, waarvan hij er 11 ruilde voor een koe. Daarna kreeg de 12e geit een 3-ling. Daarmee was hij een vermogend man geworden in slechts 7 jaar tijd en dat door de gift van 1 geit.
Een geit is een waardevast bezit in Oeganda en levert hetzelfde op wat ie ooit kostte. Dus in tijden van nood kan zo’n geit worden verkocht zodat er medicijnen of schoolgeld voor de kinderen kan worden betaald.
In de loop van 10 jaar heeft het geiten project de 1000 al overstegen, we zijn een beetje de tel kwijtgeraakt. Maar wel is dit een zeer effectief project gebleken.
En het kan nog steeds: voor €35.-kun je ook iemand in Amuria blij maken met het begin van een nieuw leven. Een kleiniGeitje….of een aardiGEITje….. 

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.