• Actueel - november 2023

    Graag roepen wij alle sponsors op een (kerst)kaart of brief te schrijven voor hun sponsorkind! Je leest er in de nieuwsbrief meer over...wanneer je post binnen moet zijn? 1 december uiterlijk!!

    Wil je ook een geschenk sturen? Maak dan een bedrag naar keuze over, we willen alle sponsorkinderen (en hun familie) een boodschappenpakket geven.

Stichting Amuria 10 jaar! – 01 Geiten.

Geiten.
 Onze allereerste actie in Oeganda: het geitenproject. Dit project loopt overigens nog steeds. In 2008 gaven we de eerste 10 geiten weg aan arme gezinnen. Elk gezin wat een geit krijgt moet volgens afspraak het 1e jong doneren aan stichting Amuria, die dit jong vervolgens weer aan een ander arm gezin geeft. Zo kan dit project zich zelf vermenigvuldigen; zeer effectief.
We hebben in de afgelopen jaren prachtige voorbeelden gezien van mensen zoals Opio Bosco, die de eerste geit van ons kreeg in 2008. Zijn geit kreeg een jong, wat hij volgens afspraak doneerde. Er kwamen meerder jongen en ook die kregen weer jongen. Op een dag had hij 12 geiten, waarvan hij er 11 ruilde voor een koe. Daarna kreeg de 12e geit een 3-ling. Daarmee was hij een vermogend man geworden in slechts 7 jaar tijd en dat door de gift van 1 geit.
Een geit is een waardevast bezit in Oeganda en levert hetzelfde op wat ie ooit kostte. Dus in tijden van nood kan zo’n geit worden verkocht zodat er medicijnen of schoolgeld voor de kinderen kan worden betaald.
In de loop van 10 jaar heeft het geiten project de 1000 al overstegen, we zijn een beetje de tel kwijtgeraakt. Maar wel is dit een zeer effectief project gebleken.
En het kan nog steeds: voor €35.-kun je ook iemand in Amuria blij maken met het begin van een nieuw leven. Een kleiniGeitje….of een aardiGEITje….. 

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.