• Actueel - maart 2024

    Kortgeleden zijn Dick en Roeleke van der Linden met verschillende reisgenoten in Oeganda geweest.

    Wil je meekijken en terugzien wat ze daar al beleefd hebben? Kijk dan op FB - Amuria reizen!

Stichting Amuria 10 jaar! – 03 De brug.

De brug.

Dit gaat over vervoer in de bush van Amuria en dan met name van de verschillende villages naar bijvoorbeeld een kliniekje. De weg ernaar toe liep langs een meer en een riviertje. Dat betekende dat mensen een enorme omweg moesten maken om het kliniekje te bereiken. En dan met een ernstig zieke of bevallende vrouw, vaak op de fiets of lopend. Dit leverde onnodig veel sterfgevallen op.

Er moest een brug komen, maar dat was voor ons letterlijk “een brug te ver”. We overwogen om contact te zoeken met een technische universiteit om een studieproject te ontwikkelen, toen we een rondreis maakten met een aantal mensen en in de bush de plek bekeken waar de brug zou moeten komen, zodat we er foto’s konden nemen.

Terwijl voorzitter Dick van der Linden foto’s nam, liep een van de deelnemers de site te meten en te observeren en stelde veel vragen. Later bleek waarom……. In Nederland was hij directeur/eigenaar geweest van een bedrijf wat……bruggen bouwde over de hele wereld.

Hij vond dit een mooi project, heeft het gefinancierd, uitgevoerd en in het proces ernaartoe ook nog 2 mannen opgeleid, zodat ze een eventuele volgende brug zelf kunnen bouwen!De lokale bevolking heeft vervolgens samen met de lokale overheid de weg aangelegd, naar en van de brug!

Een bijzonder verhaal, waarvoor we nog steeds dankbaar zijn omdat veel mensen deze weg nu kunnen gebruiken om hun zieken naar het Health Center te brengen. Toch geen brug te ver……

Foto’s:  1234 5

 Dit artikel werd eerder met foto’s gepubliceerd op Facebook.

Reacties zijn gesloten.