• Actueel - December 2022

    Momenteel zijn Dick en Roeleke (met een reisgezelschap) nog in Oeganda, daar gaan ze de scholarship studenten verrassen met een boodschappenpakket en schoolspullen!! Deed je ook mee? Het kan nog steeds want spullen worden daar aangeschaft! maak een bijdrage over ovv Kerstgeschenk! Dank! Ook worden er weer nieuwe scholarship scholieren voorgesteld... hou de FB paginga in de gaten!

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? lees meer...

    Of doe je mee om (groot)ouders in het gebied Olungura (district Amuria) - die geen geld kunnen missen voor de basis-scholing van hun (klein)kinderen - te helpen, daarmee geef je (voor €35 per schooljaar) deze kinderen meer mogelijkheden voor de toekomst! (Dit jaar is een leerling van deze school doorgestroomd in het scholarshipprogramma!) lees meer....

    Kijk voor het meest actuele nieuws ook eens op de FB pagina van stichting Amuria, of om de reis te volgen op de FB pagina Amuria Reizen !!

Stichting Amuria 10 jaar! – 08 De school en het hostel in Soroti.

De school en het hostel in Soroti. Zoals we eerder al vertelden ontstond in Soroti een vluchtelingenkamp, toen het rebellenleger Amuria aanviel. Pastor Joseph Enyobu, die er ook een kerkje stichtte, begon om diezelfde reden een school, namelijk dat kinderen in een vluchtelingsituatie toch wel naar school moesten kunnen gaan. Daar ontstond een kleine school van 3 lokalen.

We hebben het schooltje vanaf het begin ondersteund met lesmaterialen en al jarenlang komen er elke zomer leerkrachten uit Nederland om er mee te draaien en les te geven, naast creatieve en sportieve activiteiten. Ook is er inmiddels een aardige bibliotheek aangelegd, door onze hulp. Dit schooltje kon gelukkig de afgelopen jaren worden uitgebreid naar 7 lokalen, voor elke klas 1!

Daarnaast was er ook een hostel, waar kinderen verblijven als ze naar school gaan. In de vakanties gaan ze dan naar hun familie. De meeste families wonen intussen weer in Amuria, maar veel kinderen gaan nog in Soroti naar school, omdat in Amuria veel scholen zijn verwoest.

Ook dit hostel steunen we al jaren en dit is zelfs een van onze actieve projecten in de komende tijd. We plaatsten er al een hek omheen voor de veiligheid; momenteel wordt gewerkt aan sanitaire voorzieningen, er werden bedden en matrassen aangeschaft omdat er meer kinderen dan bedden waren….

Zo gaan we nog even door om alle kinderen op een goede en veilige plaats te kunnen laten verblijven. Dit alles dankzij de hulp van particuliere acties, steun, de actie van het Assink Lyceum in Eibergen van afgelopen jaar en een aantal giften van fondsen. Zonder deze hulp beginnen we vanzelfsprekend niets en we zijn dan ook onbeschrijfelijk dankbaar dat we steeds mensen ontmoeten die onze visie onderstrepen en delen.

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.