• Actueel - maart 2024

    Kortgeleden zijn Dick en Roeleke van der Linden met verschillende reisgenoten in Oeganda geweest.

    Wil je meekijken en terugzien wat ze daar al beleefd hebben? Kijk dan op FB - Amuria reizen!

Stichting Amuria 10 jaar! – 08 De school en het hostel in Soroti.

De school en het hostel in Soroti. Zoals we eerder al vertelden ontstond in Soroti een vluchtelingenkamp, toen het rebellenleger Amuria aanviel. Pastor Joseph Enyobu, die er ook een kerkje stichtte, begon om diezelfde reden een school, namelijk dat kinderen in een vluchtelingsituatie toch wel naar school moesten kunnen gaan. Daar ontstond een kleine school van 3 lokalen.

We hebben het schooltje vanaf het begin ondersteund met lesmaterialen en al jarenlang komen er elke zomer leerkrachten uit Nederland om er mee te draaien en les te geven, naast creatieve en sportieve activiteiten. Ook is er inmiddels een aardige bibliotheek aangelegd, door onze hulp. Dit schooltje kon gelukkig de afgelopen jaren worden uitgebreid naar 7 lokalen, voor elke klas 1!

Daarnaast was er ook een hostel, waar kinderen verblijven als ze naar school gaan. In de vakanties gaan ze dan naar hun familie. De meeste families wonen intussen weer in Amuria, maar veel kinderen gaan nog in Soroti naar school, omdat in Amuria veel scholen zijn verwoest.

Ook dit hostel steunen we al jaren en dit is zelfs een van onze actieve projecten in de komende tijd. We plaatsten er al een hek omheen voor de veiligheid; momenteel wordt gewerkt aan sanitaire voorzieningen, er werden bedden en matrassen aangeschaft omdat er meer kinderen dan bedden waren….

Zo gaan we nog even door om alle kinderen op een goede en veilige plaats te kunnen laten verblijven. Dit alles dankzij de hulp van particuliere acties, steun, de actie van het Assink Lyceum in Eibergen van afgelopen jaar en een aantal giften van fondsen. Zonder deze hulp beginnen we vanzelfsprekend niets en we zijn dan ook onbeschrijfelijk dankbaar dat we steeds mensen ontmoeten die onze visie onderstrepen en delen.

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.