• Actueel - April 2023

    We zijn blij en dankbaar dat er dit jaar twaalf scholieren het nieuwe schooljaar konden beginnen!! We zijn telkens weer dankbaar dat er mensen zijn die inzien dat ze door het sponsoren van deze scholieren, deze jonge mensen (en hun familie) een kans bieden op een betere toekomst!

    Nog steeds zijn er leerlingen (en hun familie) die erg geholpen zouden zijn met een plekje in het hostel, Hiermee wordt de leerling gevoed en ondersteund en de familie wordt ontlast doordat zij één mond minder te voeden hebben. Een wezenlijke ondersteuning dus, ook als een scholarship voor jou niet mogelijk is.

Stichting Amuria 10 jaar! – 09 Druppel irrigatie systeem.

Druppel irrigatie systeem, ‘Drip’.

Graag vertellen we ook  over hoe we de mensen hebben willen helpen met hun landbouw-uitdagingen. Ze kampen namelijk met droge periodes waarin niet kan worden gezaaid en geoogst, dus moeten ze in die tijd leven van wat de vorige regenperiode heeft opgebracht.

Via iemand uit Zeewolde (of all places….) kregen we kennis van een geweldig en super eenvoudig druppel irrigatie systeem waarmee mensen ook in de droge periodes kunnen zaaien en oogsten.

Ze leggen een systeem  van buizen aan vlak onder de grond die met een watervoorziening op een hoogte van zo’n 2 meter wordt gevoed met water wat er door kleine gaatjes met druppeltjes tegelijk uitkomt.

Bij die druppeltjes wordt de aarde nat en daar wordt gepland. We hebben het systeem inmiddels bij een  aantal gezinnen, vaak samen met een team uit Nederland, aangelegd.

Ook tijdens de afgelopen reis zagen we weer – midden in de droge periode – een drip-systeem in werking.

Foto van oogst met drip-systeem.

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.