• Actueel - juni 2022 Er is een bericht verzonden naar alle sponsors in ons sholarship programma, ivm het sturen van een kaart of brief. Niet ontvangen? (Bij spam gekeken?) Laat het ons weten en kijk vast op deze website bij nieuwsbrieven!

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? Nu ook mogelijk via Paypal!! lees meer...

Stichting Amuria 10 jaar! – 09 Druppel irrigatie systeem.

Druppel irrigatie systeem, ‘Drip’.

Graag vertellen we ook  over hoe we de mensen hebben willen helpen met hun landbouw-uitdagingen. Ze kampen namelijk met droge periodes waarin niet kan worden gezaaid en geoogst, dus moeten ze in die tijd leven van wat de vorige regenperiode heeft opgebracht.

Via iemand uit Zeewolde (of all places….) kregen we kennis van een geweldig en super eenvoudig druppel irrigatie systeem waarmee mensen ook in de droge periodes kunnen zaaien en oogsten.

Ze leggen een systeem  van buizen aan vlak onder de grond die met een watervoorziening op een hoogte van zo’n 2 meter wordt gevoed met water wat er door kleine gaatjes met druppeltjes tegelijk uitkomt.

Bij die druppeltjes wordt de aarde nat en daar wordt gepland. We hebben het systeem inmiddels bij een  aantal gezinnen, vaak samen met een team uit Nederland, aangelegd.

Ook tijdens de afgelopen reis zagen we weer – midden in de droge periode – een drip-systeem in werking.

Foto van oogst met drip-systeem.

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.