• Actueel - December 2022

    Momenteel zijn Dick en Roeleke (met een reisgezelschap) nog in Oeganda, daar gaan ze de scholarship studenten verrassen met een boodschappenpakket en schoolspullen!! Deed je ook mee? Het kan nog steeds want spullen worden daar aangeschaft! maak een bijdrage over ovv Kerstgeschenk! Dank! Ook worden er weer nieuwe scholarship scholieren voorgesteld... hou de FB paginga in de gaten!

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? lees meer...

    Of doe je mee om (groot)ouders in het gebied Olungura (district Amuria) - die geen geld kunnen missen voor de basis-scholing van hun (klein)kinderen - te helpen, daarmee geef je (voor €35 per schooljaar) deze kinderen meer mogelijkheden voor de toekomst! (Dit jaar is een leerling van deze school doorgestroomd in het scholarshipprogramma!) lees meer....

    Kijk voor het meest actuele nieuws ook eens op de FB pagina van stichting Amuria, of om de reis te volgen op de FB pagina Amuria Reizen !!

Stichting Amuria 10 jaar! – 09 Druppel irrigatie systeem.

Druppel irrigatie systeem, ‘Drip’.

Graag vertellen we ook  over hoe we de mensen hebben willen helpen met hun landbouw-uitdagingen. Ze kampen namelijk met droge periodes waarin niet kan worden gezaaid en geoogst, dus moeten ze in die tijd leven van wat de vorige regenperiode heeft opgebracht.

Via iemand uit Zeewolde (of all places….) kregen we kennis van een geweldig en super eenvoudig druppel irrigatie systeem waarmee mensen ook in de droge periodes kunnen zaaien en oogsten.

Ze leggen een systeem  van buizen aan vlak onder de grond die met een watervoorziening op een hoogte van zo’n 2 meter wordt gevoed met water wat er door kleine gaatjes met druppeltjes tegelijk uitkomt.

Bij die druppeltjes wordt de aarde nat en daar wordt gepland. We hebben het systeem inmiddels bij een  aantal gezinnen, vaak samen met een team uit Nederland, aangelegd.

Ook tijdens de afgelopen reis zagen we weer – midden in de droge periode – een drip-systeem in werking.

Foto van oogst met drip-systeem.

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Reacties zijn gesloten.