Stichting Amuria 10 jaar! – 10 Het scholarship-programma.

Het scholarship-programma.

Vandaag het scholarship programma van stichting Amuria, we schrijven hier wel vaker berichtjes over!

Dit programma is ontwikkeld nadat we tijdens de reis van januari 2012 vragen kregen over wat kinderen doen na de basisschool. Toen we daar onderzoek naar deden, bleek dat de meeste kinderen – ongeacht hun kwaliteiten – daarna stoppen met school. Dit heeft meerdere oorzaken: geen geld – ouders leven niet meer en verzorgers kunnen niet voor alle kinderen school betalen – ouders zien het nut van vervolgonderwijs niet in – drankmisbruik in gezinnen met kinderen waardoor er geen geld is voor school…….. teveel om op te noemen.

Vanuit die kennis is het scholarship programma ontstaan. Onze bestuursleden in Oeganda selecteren de kinderen op verschillende criteria: De (meeste) kinderen zijn (half)wees, ze kunnen goed leren én hebben de motivatie om dat te gaan doen!

Het programma startte met al 22 kinderen in dat eerste jaar. Daarna liep het rustig aan door, tot we er actief sponsors voor gingen werven en vanaf 2016 liep het snel op tot 103 studenten op dit moment!

We zijn zo dankbaar voor alle sponsors! Want onderwijs is een machtig wapen tegen armoede, dus door kinderen nu onderwijs te bieden kunnen we de volgende generatie zoveel meer geven, zonder onze tussenkomst! Ze gaan het zelf doen en dat is beter dan alles wat we konden bedenken! Dank allen voor het werken aan de toekomst voor Amuria.

Mocht je nu ook graag een kind willen sponsoren? Dat kan hoor! Er staan momenteel nog kinderen op de wachtlijst. Ook zij willen graag naar school. Het zijn Emolu Daniel, Okwalo Edmond, Opeche Alfred, Eyoku Alfred en Aanyo Brenda. Wanneer je een van deze 5 wilt sponsoren, horen we het graag van je!

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

UPDATE: Bovenstaande kinderen zijn inmiddels allemaal gesponsord!! Kijk voor de actuele stand van zaken bij: Scholarshipprogramma.