• Actueel - December 2022

    Momenteel zijn Dick en Roeleke (met een reisgezelschap) nog in Oeganda, daar gaan ze de scholarship studenten verrassen met een boodschappenpakket en schoolspullen!! Deed je ook mee? Het kan nog steeds want spullen worden daar aangeschaft! maak een bijdrage over ovv Kerstgeschenk! Dank! Ook worden er weer nieuwe scholarship scholieren voorgesteld... hou de FB paginga in de gaten!

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? lees meer...

    Of doe je mee om (groot)ouders in het gebied Olungura (district Amuria) - die geen geld kunnen missen voor de basis-scholing van hun (klein)kinderen - te helpen, daarmee geef je (voor €35 per schooljaar) deze kinderen meer mogelijkheden voor de toekomst! (Dit jaar is een leerling van deze school doorgestroomd in het scholarshipprogramma!) lees meer....

    Kijk voor het meest actuele nieuws ook eens op de FB pagina van stichting Amuria, of om de reis te volgen op de FB pagina Amuria Reizen !!

Stichting Amuria 10 jaar! – 10 Het scholarship-programma.

Het scholarship-programma.

Dit programma is ontwikkeld nadat we tijdens de reis van januari 2012 vragen kregen over wat kinderen doen na de basisschool. Toen we daar onderzoek naar deden, bleek dat de meeste kinderen – ongeacht hun kwaliteiten – daarna stoppen met school. Dit heeft meerdere oorzaken: geen geld – ouders leven niet meer en verzorgers kunnen niet voor alle kinderen school betalen – ouders zien het nut van vervolgonderwijs niet in – drankmisbruik in gezinnen met kinderen waardoor er geen geld is voor school…….. teveel om op te noemen.

Vanuit die kennis is het scholarship programma ontstaan. Onze bestuursleden in Oeganda selecteren de kinderen op verschillende criteria: De (meeste) kinderen zijn (half)wees, ze kunnen goed leren én hebben de motivatie om dat te gaan doen!

Het programma startte met al 22 kinderen in dat eerste jaar. Daarna liep het rustig aan door, tot we er actief sponsors voor gingen werven en vanaf 2016 liep het snel op tot 103 studenten op dit moment!

We zijn zo dankbaar voor alle sponsors! Want onderwijs is een machtig wapen tegen armoede, dus door kinderen nu onderwijs te bieden kunnen we de volgende generatie zoveel meer geven, zonder onze tussenkomst! Ze gaan het zelf doen en dat is beter dan alles wat we konden bedenken! Dank allen voor het werken aan de toekomst voor Amuria.

Mocht je nu ook graag een kind willen sponsoren? Dat kan hoor! Er staan altijd  kinderen op de wachtlijst. Ook zij willen heel graag naar school.

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Kijk binnenkort voor de actuele stand van zaken bij: Scholarshipprogramma.

Reacties zijn gesloten.