• Actueel - juni 2022 Er is een bericht verzonden naar alle sponsors in ons sholarship programma, ivm het sturen van een kaart of brief. Niet ontvangen? (Bij spam gekeken?) Laat het ons weten en kijk vast op deze website bij nieuwsbrieven!

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? Nu ook mogelijk via Paypal!! lees meer...

Stichting Amuria 10 jaar! – 10 Het scholarship-programma.

Het scholarship-programma.

Dit programma is ontwikkeld nadat we tijdens de reis van januari 2012 vragen kregen over wat kinderen doen na de basisschool. Toen we daar onderzoek naar deden, bleek dat de meeste kinderen – ongeacht hun kwaliteiten – daarna stoppen met school. Dit heeft meerdere oorzaken: geen geld – ouders leven niet meer en verzorgers kunnen niet voor alle kinderen school betalen – ouders zien het nut van vervolgonderwijs niet in – drankmisbruik in gezinnen met kinderen waardoor er geen geld is voor school…….. teveel om op te noemen.

Vanuit die kennis is het scholarship programma ontstaan. Onze bestuursleden in Oeganda selecteren de kinderen op verschillende criteria: De (meeste) kinderen zijn (half)wees, ze kunnen goed leren én hebben de motivatie om dat te gaan doen!

Het programma startte met al 22 kinderen in dat eerste jaar. Daarna liep het rustig aan door, tot we er actief sponsors voor gingen werven en vanaf 2016 liep het snel op tot 103 studenten op dit moment!

We zijn zo dankbaar voor alle sponsors! Want onderwijs is een machtig wapen tegen armoede, dus door kinderen nu onderwijs te bieden kunnen we de volgende generatie zoveel meer geven, zonder onze tussenkomst! Ze gaan het zelf doen en dat is beter dan alles wat we konden bedenken! Dank allen voor het werken aan de toekomst voor Amuria.

Mocht je nu ook graag een kind willen sponsoren? Dat kan hoor! Er staan altijd  kinderen op de wachtlijst. Ook zij willen heel graag naar school.

Dit artikel verscheen eerder op Facebook.

Kijk binnenkort voor de actuele stand van zaken bij: Scholarshipprogramma.

Reacties zijn gesloten.