• Actueel - April 2023

    We zijn blij en dankbaar dat er dit jaar twaalf scholieren het nieuwe schooljaar konden beginnen!! We zijn telkens weer dankbaar dat er mensen zijn die inzien dat ze door het sponsoren van deze scholieren, deze jonge mensen (en hun familie) een kans bieden op een betere toekomst!

    Nog steeds zijn er leerlingen (en hun familie) die erg geholpen zouden zijn met een plekje in het hostel, Hiermee wordt de leerling gevoed en ondersteund en de familie wordt ontlast doordat zij één mond minder te voeden hebben. Een wezenlijke ondersteuning dus, ook als een scholarship voor jou niet mogelijk is.

03. Geiten

Stichting Amuria geeft sinds 2008 geiten aan arme en kwetsbare gezinnen in Amuria.

Een geit is een waardevast bezit wat zichzelf binnen afzienbare tijd in waarde verdubbeld, verdriedubbeld enzovoorts.

03-2016-geiten-01 klein

Elk eerstgeboren jong van de geit moet worden afgestaan, zodat het bestuur van de Amuria Foundation dat kan weggeven aan een ander arm gezin. Daarna mogen de ontvangers van de geit alle opbrengst houden. Maar ook van het jong, wordt het eerste jong weer weggegeven. Zo vermeerdert dit geitenproject zichzelf.

03-2016-geiten-02 klein

In de tijd tussen 2008 en nu zijn er al meer dan 500 geiten naar een gezin gegaan! Dit is het eerste project waar stichting Amuria mee startte en het is en blijft een doorlopend project.

03-2016-geiten-03

 

Klik op deze link om het verhaal te lezen van Opio Bosco, die de eerste geit ontving in 2008!

Het geven van een geit is een waardevol geschenk aan iemand of aan een hele familie in Oeganda. Bovendien is het een mooi ( en zinvol) geschenk aan iemand in Nederland, die ‘alles al heeft’.

U kunt daarvoor ook een geschenk-document laten aanmaken na een gift via info@amuria.nl.

Voor 40 euro kunt u al een geit schenken! 

Reacties zijn gesloten.