• Actueel - juli 2022

    Help je mee om scholieren in het hostel te plaatsen en ze zo te verzekeren van voeding, een slaapplaats en begeleiding? lees meer...

    Of doe je mee om (groot)ouders in het gebied Olungura (district Amuria) - die geen geld kunnen missen voor de scholing van hun (klein)kinderen - te helpen, daarmee geef je (voor €35 per schooljaar) deze kinderen meer mogelijkheden voor de toekomst! lees meer....

    Kijk voor het meest actuele nieuws ook eens op de FB pagina van stichting Amuria!

03. Geiten

Stichting Amuria geeft sinds 2008 geiten aan arme en kwetsbare gezinnen in Amuria.

Een geit is een waardevast bezit wat zichzelf binnen afzienbare tijd in waarde verdubbeld, verdriedubbeld enzovoorts.

03-2016-geiten-01 klein

Elk eerstgeboren jong van de geit moet worden afgestaan, zodat het bestuur van de Amuria Foundation dat kan weggeven aan een ander arm gezin. Daarna mogen de ontvangers van de geit alle opbrengst houden. Maar ook van het jong, wordt het eerste jong weer weggegeven. Zo vermeerdert dit geitenproject zichzelf.

03-2016-geiten-02 klein

In de tijd tussen 2008 en nu zijn er al meer dan 500 geiten naar een gezin gegaan! Dit is het eerste project waar stichting Amuria mee startte en het is en blijft een doorlopend project.

03-2016-geiten-03

 

Klik op deze link om het verhaal te lezen van Opio Bosco, die de eerste geit ontving in 2008!

Het geven van een geit is een waardevol geschenk aan meerdere mensen. Bovendien is het heel geschikt als geschenk aan iemand die ‘alles al heeft’ .

U kunt daarvoor een geschenk-document laten aanmaken na een gift via info@amuria.nl. 

Reacties zijn gesloten.