• Actueel - Januari 2023

    Ontzettend blij en dankbaar dat alle tien scholieren in de komende weken aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen!! We zijn telkens weer dankbaar dat er mensen zijn die inzien dat ze door het sponsoren van deze scholieren, deze jonge mensen (en hun familie) een kans bieden op een betere toekomst! En tot onze grote verrassing meldden nog twee sponsors zich aan, daardoor kunnen ook Akello Immaculate en Echuru Allan Brian nog dit schooljaar naar school!

03. Geiten

Stichting Amuria geeft sinds 2008 geiten aan arme en kwetsbare gezinnen in Amuria.

Een geit is een waardevast bezit wat zichzelf binnen afzienbare tijd in waarde verdubbeld, verdriedubbeld enzovoorts.

03-2016-geiten-01 klein

Elk eerstgeboren jong van de geit moet worden afgestaan, zodat het bestuur van de Amuria Foundation dat kan weggeven aan een ander arm gezin. Daarna mogen de ontvangers van de geit alle opbrengst houden. Maar ook van het jong, wordt het eerste jong weer weggegeven. Zo vermeerdert dit geitenproject zichzelf.

03-2016-geiten-02 klein

In de tijd tussen 2008 en nu zijn er al meer dan 500 geiten naar een gezin gegaan! Dit is het eerste project waar stichting Amuria mee startte en het is en blijft een doorlopend project.

03-2016-geiten-03

 

Klik op deze link om het verhaal te lezen van Opio Bosco, die de eerste geit ontving in 2008!

Het geven van een geit is een waardevol geschenk aan iemand of aan een hele familie in Oeganda. Bovendien is het een mooi ( en zinvol) geschenk aan iemand in Nederland, die ‘alles al heeft’.

U kunt daarvoor ook een geschenk-document laten aanmaken na een gift via info@amuria.nl.

Voor 40 euro kunt u al een geit schenken! 

Reacties zijn gesloten.