• Actueel - november 2023

    Graag roepen wij alle sponsors op een (kerst)kaart of brief te schrijven voor hun sponsorkind! Je leest er in de nieuwsbrief meer over...wanneer je post binnen moet zijn? 1 december uiterlijk!!

    Wil je ook een geschenk sturen? Maak dan een bedrag naar keuze over, we willen alle sponsorkinderen (en hun familie) een boodschappenpakket geven.

11. Brug

De brug.

Dit gaat over vervoer in de bush van Amuria en dan met name van de verschillende villages naar bijvoorbeeld een kliniekje. De weg ernaar toe liep langs een meer en een riviertje. Dat betekende dat mensen een enorme omweg moesten maken om het kliniekje te bereiken. En dan met een ernstig zieke of bevallende vrouw, vaak op de fiets of lopend. Dit leverde onnodig veel sterfgevallen op.

Er moest een brug komen, maar dat was voor ons letterlijk “een brug te ver”. We overwogen om contact te zoeken met een technische universiteit om een studieproject te ontwikkelen, toen we een rondreis maakten met een aantal mensen en in de bush de plek bekeken waar de brug zou moeten komen, zodat we er foto’s konden nemen.

Terwijl voorzitter Dick van der Linden foto’s nam, liep een van de deelnemers de site te meten en te observeren en stelde veel vragen. Later bleek waarom……. In Nederland was hij directeur/eigenaar geweest van een bedrijf wat……bruggen bouwde over de hele wereld.

Hij vond dit een mooi project, heeft het gefinancierd, uitgevoerd en in het proces ernaartoe ook nog 2 mannen opgeleid, zodat ze een eventuele volgende brug zelf kunnen bouwen!De lokale bevolking heeft vervolgens samen met de lokale overheid de weg aangelegd, naar en van de brug!

Een bijzonder verhaal, waarvoor we nog steeds dankbaar zijn omdat veel mensen deze weg nu kunnen gebruiken om hun zieken naar het Health Center te brengen. Toch geen brug te ver……

(Kijk voor een aantal foto’s van de brug ook hier   Onderaan de pagina)

Reacties zijn gesloten.